• VITUS RT 2 MW Termoulje-voda

  VITUS RT 2 MW Termoulje-voda

 • Izlaz gotovog RT VITUS

  Izlaz gotovog RT VITUS

 • RT toplote VITUS u fazi ugradnje

  RT toplote VITUS u fazi ugradnje

 • Energetski blok objekta market 6000 m2

  Energetski blok objekta market 6000 m2

 • Pregled RT VITUS Termoulje-voda

  Pregled RT VITUS Termoulje-voda

 • Prohromska spirala hidroispitivanje

  Prohromska spirala hidroispitivanje

 • Vizuelna kontrola zavarene cevne ploce

  Vizuelna kontrola zavarene cevne ploce

 • Prohromski registri hladnjaka ulja kompresora

  Prohromski registri hladnjaka ulja kompresora

 • Vizuelizacija sistema od 16 RT Vitus u bloku

  Vizuelizacija sistema od 16 RT Vitus u bloku

Nalazite se na specijalizovanom sajtu za predstavljanje opreme za razmenu toplote, posebno dobošastih razmenjivača toplote konstrukcije VITUS. Dobošasti razmenjivači toplote (DRT) ili razmenjivači tipa cev i omotač (en. Shell and tube heat exchangers - STHE) su najstariji, najprisutniji i najsvestraniji aparati razmene toplote, koji mogu da se primene u svakom tehnološkom procesu. Iako su u primeni više od 100 godina i o njima ispisane brojne knjige, uvek ima mogućnosti za dalji razvoj ili kontrolu prethodnih iskustava.

Namena ovog sajta je teorijski i praktično približavanje ove problematike onima koji imaju potrebu da se informišu, edukuju ili preuzmu pomoćne tehničke alate za samostalno rešavanje nekog problema iz prakse.

VITUS nije nikakva organizacija ili poslovni subjekat, već skraćenica za konstrukciju dobošastih razmenjivača toplote kreiranih od strane autora.

U slučaju da Vam je potrebno da izaberete ili nabavite razmenjivač toplote, naročito za specifične tehnološke uslove stoji Vam na usluzi ekipa koja može ponuditi rešenje problema, bilo u obliku projekta, tekućeg izbora (TEIT lista) i izrade tehničke dokumentacije u skladu sa dominantnim preporukama (TEMA standard, EN 13445, ASME VIII div. 1) ili izrade kompletnog proizvoda. Moguća je izrada i drugih specijalnih razmenjivača toplote. Izrada i distribucija razmenjivača VITUS i drugih aparata za razmenu toplote može se obaviti preko privrednih subjekata pod kontrolom autora u skladu sa ugovorima o poslovnoj saradnji ili preko nezavisnih subjekata koje otkupe pravo proizvodnje ili pojedinačnu tehničku dokumentaciju. U Loznici proizvodnja VITUS razmenjivača toplote obavlja se preko PROTEUS doo, ENIKON doo i SZR Inox Metal Mont, detalje o njima videti na sajtu APR.


Sajt http://www.vitus co.rs/, sadrži tri osnovne celine:

 • Edukativni, kroz prezentaciju knjge autora M. Rikalovića – Dobošasti razmenjivači toplote i drugih stručnih radova,
 • Proračunska podrška za izbor i dimenzionisanje razmenjivača toplote
 • Prezentacija proizvodnje i izvedenih rešenja razmenjivača toplote.

Limit of Liability/Disclaimer of Warranty: Ograničenje odgovornosti / Odricanje od jemstva: 

Iako je na izradi svih rešenja prikazanih na ovom sajtu učinjen visok napor autora, oni ne daju nikakva jemstva ili garancije na tačnost ili potpunost, a posebno ne proizvode bilo kakve odgovornosti u primeni za određenu svrhu, prošireno dejstvo u drugim situacijama primene, niti na bilo kakav gubitak profita ili komercijalne štete, uključujući i posebne, slučajne, ili druge vrste štete. Korisnik, sva rešenja data na ovom sajtu ili na izvore na koje se poziva ovaj sajt, preuzima takva kakva su, prema svojoj volji i svojoj odgovornosti.

Autori aplikacije i tehničke dokumentacije VITUS

Lokacija

This theme is available for JoomlaJoomla and WordpressWordPress including the same features on each system.